Curtan

Direktlänk till inlägg 9 november 2009

Colleville-Sur-Mer

Av Curt - 9 november 2009 12:32


 


10 Nov

Nu har vi lämnat Arromanches och kör mot Colleville Sur Mer. Vi skall besöka en krigskyrkogård. Det är ett stort Memorial Center från dagen D. Nedanför ligger stranden Omaha Bech där dom amerikanska trupperna landsteg den 6 Juni. Kyrkogården med sina spikraka vitakors är mäktigt att se, man känner stor respekt när man går omkring på kyrkogården. Man skall känna tacksamhet för dom uppoffringar dessa unga soldater har gjort för att vi skall kunna leva i en bättre värld.

9 Nov  

Just nu sitter vi i Honfleur och bloggar. Här skall vi stanna ett par timmar innan vi kör vidare till Arromanches-Des-Bains där vi skall övernatta. Vi har besökt museét oc tittat på dokumentationen om dagen D, mycket intressant, det var ett ofantligt företag, det är nästan obegripligt att man fick det att funka. Vi tog en öl på en bar i närheten, och sen gick vi tillbaka till bilen och åt upp den sista blodpuddingen.

8 Nov

 

Morgonen är lika disig som vanligt. Efter morgonfikat åker vi till Musee of Arts, Tanken var att få gå på det andra museét som skildrar evakueringen av 350 000 soldater över engelska kanalen, det var tyvärr stängt för säsongen.

Vi åker till Calais och gör ett uppehåll på ställplatsen vid hamnen och tittar på alla färjor som kommer från England.

Från Calais kör vi sen till Veluettes-Sur-Mer, som är en liten fransk badort, på bilden ser det inte så inbjudande ut och det är inte mer än 5+ Vi skall stanna här över natten.

 
ANNONS
 
Ingen bild

åsa

9 november 2009 15:56

vad fint det ser ut

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Curt - 15 januari 2018 12:21


  Vi samlades 28 surströmmingsälskare inne på det som vi kallar socialen för att få njuta av denna norrländska delikatess. Det här var årets första surströmmingsparty men säkert inte det sista    ...

Av Curt - 8 januari 2018 18:51


  Idag har vi gjort en tur till Bullas och Bodegas de Rosario. Vi investerade i lite vin. Efter det besöket körde vi vidare till Calsparra och besökte bergskyrkan Virgen De La Esperanza som ligger i en grotta skuren i berget 6 km från Calasparra. ...

Av Curt - 6 januari 2018 19:25


  Idag har vi gjort en tur till Rojales och besökt grottorna. Vädret har varit lite mulet men med uppehåll och hyfsad värme. En liten tapas på en trevlig bar och till verkligen hyfsat pris, en toast med skinka för 1€, de ni. När vi kommer til...

Av Curt - 5 januari 2018 20:47


  Hej på alla. Jag har varit lat på att blogga, fick en tillsägelse från ett trevligt par i Östersund och nu ska jag bättra mig. Idag har vi hyrt en bil tillsammans med min nyvunna vän Marianne. Det blev en tur till La Ahozia där vi åt en delika...

Av Curt - 22 december 2017 21:23


  Ja så är det jul igen. Personalen på campingen har med sin lilla bil och släp kört runt och delat ut julklappar till alla gästerna. Allt detta sker i strålande solsken, långt ifrån vinter och snö, kanske inte riktigt den julstämning som man förv...

Presentation


Övervintrare i Spanien med husbil

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Curtan med Blogkeen
Följ Curtan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se