Curtan

Alla inlägg under april 2013

Av Curt - 6 april 2013 22:00

 


Vädret är inte det allra bästa, men jag tar ändå bussen in till Porte Malliot sedan metro därifrån till Tour de Eiffel. 

Står i kö i säkert 45 minuter efter att ha valt den kortaste kön. Det visar sig att i ben sud där får man gå trappor upp till andra sektionen där hissen finns. Jag orkar till den första där jag tar en kopp kaffe, sedan söker jag rätt på en kille som står bredvid hissen och talar om att jag inte har nåt bra hjärta och visar han pillerburken varvid hissen stannar och tar upp mig. Tjejen som kör hissen, en snygg mörkhyad dam som pratar bra svenska vilket vi har lite roligt eftersom vi har pratat engelska tidigare. Uppe på toppen av Eiffeltornet är det en vidunderlig utsikt över stan, på bilden syns Seine och The Palais of Chaillot. Det är disigt och bilderna blir inte bra. Sedan får Notre Dame ett besök, catedralen fyller 850 år i år och det är gratis att gå in. Den är magnifik, det är bara att erkänna det. Det var många som tände ett ljus och det gjorde jag också för Gunvor. Jag tappade bort kartan så hemfärden blev lite virrig, lyckades nog åka runt hela Paris innan jag kom rätt.   

Av Curt - 4 april 2013 18:44

 

Lämnar ställplatsen efter att ha stått och väntat på spanjorer som skulle fylla vatten och tömma vid 10.30 Det tog 45 minuter, dom skulle ju snacka oxå. Hittar inte Eroski som var tänkt, inte heller rätt väg ut. Stannar upp på en Repsolmack i Irun och tankar åker sen till Carrefour och handlar. Efter många irrvägar kommer jag upp till A63 som jag följer till att Gps:n säger att jag skall svänga. Jag gör så, sen är det irrvägar genom byar och Gps:n får hjärnblödning, letar på kartan och får ta by för by. Men byarna var pittoreska. Väl framme i Pyla de Dune löser jag biljett och får då stå 4 t för 8 €, skall jag stå över natten kostar det 40€ till Tar en Pizza på cafeterian och går sedan upp för dom ca 160 trappstegen till nästan toppen av sanddynen, puh puh måste vila på alla avsatserna Det är imponerande sanddyner man får se, men kommersen runt det hela är inte lika imponerande. Det är stånd på stånd med allesköns krimsmrams, tala om TURISTFÄLLA fullt i klass med Le Mount st Michel och Venedig

jag vet inte vilken jag ogillar mest. Betalar mina 8€ för parkeringen och kör till Arcachon där jag hittar en ställplats med allt det jag behöver utom ström, dessutom gratis

Av Curt - 2 april 2013 17:08

 

Efter gårdagens regn strålar solen över den Baskiska staden San Sebastian. Från ställplatsen är det lätt att ta buss 33 in till centrum för att sedan gå där och strosa bland pubar och restauranger.

En anledning till att San Sebastian är ett av Baskiens stora turistmål är de två stora sandstränderna som sträcker ut sig på varsin sida om stadens centrum. La Concha (snäckan) är den största av stränderna och räknas som en av världens finaste. Den andra stranden, Zurriola, är den mera ungdomliga stranden. (wikipedia) Internet kommer att ta slut för mig iom att jag kör in i Frankrike imorgon. Nån uppkoppling skall nog finnas hos Mc Donalds och då återkommer jag.   

Av Curt - 1 april 2013 17:59

 

Regn och åter regn. Det har ta mig tusan regnat varenda dag sedan jag lämnade Bolnuevo, soltimmarna går att räkna på handens fingrar. Regn nu på morgonen i Pamplona och då väljer jag att lämna och köra till San Sebastian, hittar en fin ställplats centrumnära med vatten, latrin och gråvattentömn. Och tro det eller ej men solen strålar och det är riktigt varmt. Har gått en kort sväng in till stan där jag tog en ö på en Irländsk Pub, sedan tillbaka till bilen och lagade till en delikat middag bestående av korv och makaroner. Jag kommer att stå här imorgon oxå, hoppas att vädret håller i sig.

Presentation


Övervintrare i Spanien med husbil

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards