Curtan

Alla inlägg under mars 2015

Av Curt - 18 mars 2015 10:35

 

Fest igen nu i Mazarron. 33 svenskar äntrar bussen och åker till La Siena, en genuin arbetarrestaurang. Det här brukar vi göra ett par gånger varje säsong, och det är lika uppskattat varje gång. Det är allas våra Rune & Jane som organiserar detta som vi alla tackar för. Den här festen är lika trevlig som alla andra, god mat och trevlig stämning. På återvägen stannr vi till vid vattenhålet vid busshållplatsen där vi tar oss något att dricka medan vi väntar på bussen.   

Av Curt - 16 mars 2015 09:24

 

Fest igen, nu hos bröderna Wennström. God mat och trevlig stämning skapade en mysig kväll

Jag tackar och bugar för dom  generösa värdarna 

Av Curt - 12 mars 2015 20:25

 

Återigen bjuder campingen på Paellafest i dagarna 2. Paellan var av absolut bästa klass.

     

Här kommer paellan

 

Som vanligt var stämningen hög , och ännu högre blev den när Bolnuevo Boyz hämtade sina instrument och drog igång. Dansgolvet fylldes snabbt av danssugna. Det här var den sista spelningen av Bolnuevo Boyz, men det trodde jag förra söndagen också, men nu lämnar 4 st på söndag, men man vet aldrig vad dom resterande hittar på . Men vilken härlig kväll som jag tackar och bugar för. 



Av Curt - 11 mars 2015 09:56

 

Tänk vilken stämning det kan bli på ett paltkalas. Jan & Lisa samt Affe & Mary bjöd på Pitepalt(eller Bolnuevopalt) Efter att ha njutit av denna delikatess vidtog det sång och musik av ett nu decimerat Bolnuevo Boyz. En härlig kväll som jag tackar värdparen för.   

Av Curt - 9 mars 2015 09:26

 

Hela 93 pesoner ställde upp på ett knytkalas på socialen. Alla tog med sig sin egen mat och dryck. Man kan säga att det här var Bolnuevo Boyz avskedsföreställning för den här säsongen, men vi hoppas att dom återkommer till hösten. Det blev en mycket trevlig eftermiddag med dans och sång från kl 1500 till 2000.

 

En del av damerna uppmärksammade  den internationella kvinnodagen utklädda och med en sång.

 

Janne Bergström sjön Taube, något som var väldigt uppskattat. Om några veckor så skingras dom flesta och reser åt olika håll på vägen hem till Svedala. Jag önskar alla en trevlig resa och kör försiktigt så ses vi till Hösten.

Av Curt - 7 mars 2015 21:27



 

Idag har vi gjort en kortare resa till Cabo de Palos utanför La Manga. Detta skall vara en liten fiskeby, och var det nog förr, nu är det en utbyggd semesterort. Fiskehamnen finns kvar liksom den gamla fyren från 1800 talet. Färden dit gick genom Cartagenas industriområde med cisterner och raffinanderier, ett mycket imponerande omåde. Man passerar också La Unions gruvområde med lämningar från en svunnen gruvepok. På återvägen stannade vi upp hitanför Portman och körde ner till en badvik med svart sand och med en liten marina. Det blev en mycket trevlig dag med många synintryck. 


Av Curt - 5 mars 2015 09:12

Trappan i Aguilas är ett fantastiskt mosaikverk av Juan Martinez Casuco. Efter att ha arbetat hela sitt liv vid Aguilas järnvägar beslutade han att genomföra allt detta, det tog honom 12 år att bygga det. Baren är byggd av hans son och är öppen under Juli och Augusti. Ett besök här är ett måste om man är i Aguilas. Vi fortsatte sedan till parken i stan som är känd för sina vita duvor och där vi intog lite förtäring.  

Av Curt - 1 mars 2015 22:41

30 ekipage anländer till Huelca-Overa och den officiella ställatsen, där även marknaden håller till på måndagarna. Det skall spelas Boule och underlaget är toppen. Turneringen som blev kallad för spanska mästerskapet för svenskar blev

invigt av borgmästaren och turistchefen Maria . Dolores. Det har varit ett strålande väder hela helgen. Sir Mc Lain dirigerade och organiserade, vi andra gjorde som han sa. En gemensam middag på fredag bestående av kyckling med grönsaker mättade hungriga magar och till detta mycket vin.

 

På lördag startade turneringen, personligen gick jag vidare till andra omgången, men där blev det stopp. Segrare blev  en dam vid namn Sonja, hon skåpade ut Ronny och Affe med besked.

 

Efter detta så blev det åter gemensam middag, nu en välsmakande köttgryta och vin därtill.

    

På söndag stannar en del kvar för att gå på marknaden, själv åker jag tillbaka till Bolnuevo. Jag tackar för en mycket trevlig träff.   




Presentation


Övervintrare i Spanien med husbil

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards