Curtan

Senaste inläggen

Av Curt - 17 november 2017 17:58

I dag har vi besökt grannstaden La Union. Här har det förekommit gruvbrytning redan före  Kristus. Man avslutade gruvepoken 1991 då inte lönsamheten var så bra. Många metaller har brutits, bla. Silver, Pyrit, bly, och alumn. Det är en spektaluär gruva med många djupa hålrum. en underjhordisk sjö fannas också. Det var en mycket intressant promenad med en kunnig guide. Den här trevliga turen avslutades på en restaurang i köpområdet Torriciega utanför Cartagena där vi fick stoppa i oss hur mycket mat och vin vi ville för 9.95€


ANNONS
Av Curt - 8 november 2017 09:45

 

Som traditionen är så bjuder Campingen på Sardinfest i dagarna två. Detta sker två gånger per år och är verkligen uppskattat av campinggästerna. Tidigt på morgonen går man ”man ur huse” och börjar ställa ut bord och stolar. Det blir en mycket trevlig fest med mycket grillade sardiner och sangria och en trevlig stämning i strålande sol.

ANNONS
Av Curt - 29 oktober 2017 17:15

 

På Söndagar är det tradition att det är spelning på Blues House. Vi beställde bord för tre och jag fick min ribs som är helt fantastisk. Tre äldre gentlemän stod för musiken, förmodligen pensionerade musiker, men dom spelade med inlevelse, en mycket trevlig eftermiddag. Det har blivit en del bad i havet som dessvärre sakta håller på att kylas av

Av Curt - 28 oktober 2017 17:15

 


Lördagen ägnade jag och fam Danneman med att åka en tur över Sierra Espuna. Vi följde den väg som cykelloppet La Vuelta åkte i sommar. Det är en riktigt slingrig väg med hårnålskurvor upp till 1500 meter och sedan ner. Det är en nationalpark och den var mycket välbesökt av vandrare och cyklister. Matställen finns det lite här och där och vi stannade upp på ett av dom och fick oss lite till livs innan hemfärden.

Av Curt - 20 september 2017 18:27

 

Gårdsgruppen på Zon bjuder på surströmmings fest och det tas tacksamt emot. Den här gruppen ställer verkligen upp och gör det trevligt för hyresgästerna dom ska verkligen ha ett stort tack från mig och säkert från dom andra också.

Av Curt - 7 augusti 2017 13:04

 

Caravan Club har i helgen som varit träffats på Gällivare Camping och umgåtts. Vädret har inte varit det allra bästa men trots det så har humöret varit på topp. Vi har gjort en del utflykter, bla. till ettöres kyrkan som byggdes för att kristna lapparna. Tage Wennström åkte och guidade ett gäng till den berömda gropen samt visade husflyttningarna.

 

Provsmakning av olika korvar från Petterssons Chark i Boden samt Karlgrens stod på programmet på Fredagkväll. Allt har varit trevligt och gemytligt och jag tackar arrangörerna för en bra genomförd träff.

Av Curt - 20 juli 2017 19:36

   

Vi gjorde turen efter Dalslands Kanal idag. En toppenupplevelse kan jag lova.

 

Vi passerade 16 slussar som var så smala att man kunde ta på sidorna, skepparen varnade oss för att ha armbågarna ute för långt.    Hela resan tog ca 5,5 timmar till Bengtsfors sedan blev det rälsbuss tillbaka till Håverud.

 

Det är kanske ingen billig resa, jag betalade 580.- inkl mat. Det var värt slantarna, en härlig upplevelse i ett fantastiskt landskap som kallas för ett Sverige i miniatyr. Båten vi åkte med heter Storholmen och är byggd 1896, det är ett familjeföretag som driver den.  

Av Curt - 17 juli 2017 18:50

 

Det börjar närma sig slutet på vistelsen På Resö. Den här dagen gjorde vi en tur till Fjällbacka och Hamburgsund.. Fjällbacka är en trevlig ort med små shops lite här och där, det fick bli kaffe och dopp på ett fik. Strövade lite i hamnen, tittade på den lilla minnesplatsen efter Ingrid Bergman. Kungsklyftan finns här som filmades i Ronja Rövardotter. Därefter gick turen till Hamburgsund där vi satt och tittade på färjan ett tag innan vi återvände till Tanum för lite proviantering och tankning.

  

Presentation


Övervintrare i Spanien med husbil

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Curtan med Blogkeen
Följ Curtan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se