Curtan

Senaste inläggen

Av Curt - 25 mars 2017 15:56

 

Ja nu befinner jag mig i Jaca på Camping Victoria, det är en vintersportort, det kan man se på bilderna. Jaca har under flera år ansökt att få dom olympiska spelen förlagda här, men aldrig blivit antagen och det är väl samma sak som med Sverige, kanske för lite mutor. Jag ska ligga över här för att titta på travet. Imorgon drar jag vidare mot Pau och då hoppas jag att det har klarnat upp så jag kan fotografera lite, annars får jag väl lita till daschkameran. Jag stannar kanske 2 dar i Pau, tänkte besöka Bernadotte museet och kanske något annat.

    

ANNONS
Av Curt - 24 mars 2017 20:08

   Zaragoza

(på svenska även Saragossa) är en stad och kommun i nordöstra Spanien. Zaragoza är huvudstad för både provinsen med samma namn samt den autonoma regionen Aragonien. Staden hade 637 513 invånare i början av 2008, med totalt 666 129 invånare i hela kommunen på en yta av 966,14 kvadratkilometer.[1] Zaragoza rankas som Spaniens femte folkrikaste stad.Zaragoza är beläget cirka 300 kilometer norr om Madrid, 300 kilometer väster om Barcelona och 350 kilometer frånValencia.Staden eller platsen hette tidigare Salduie (Salduba enligt romerska källor) och beboddes av iberier. Kejsar Augustus grundade senare en stad på samma plats vid namn Caesaraugusta ("kejsar Augustus") där han placerade veteraner från Cantabrianska krigen. På 400-talet tog goter över staden fredligt.År 714 tog berber och araber kontroll över staden och namngav den Saraqusta (سرقسطة) som var en förkortning av det romerska namnet. Staden blev sedermera en del av Emiratet Cordoba.Staden är känd för det hårda motstånd den bjöd under sin belägring under Spanska självständighetskriget 1809-1810. Den belägrande franska armén tvingades i slutändan med minor spränga sig fram från hus till hus, med svåra förluster för den egna armén, innan staden slutligen föll.År 2008 hölls världsutställningen Expo 2008 i Zaragoza.Stadens flygplats kan användas som nödlandningsplats för NASA:s rymdfärjor om de får problem direkt efter uppskjutning.

ANNONS
Av Curt - 17 mars 2017 19:12

 

Jag sitter i min husbil och försöker skriva någonting på HBK när det knackar på dörren, jag skriker kom in, men inget händer så jag öppnar dörren och utanför står alla mina svenska vänner med cava och tilltugg. Tala om att jag blev överraskad. Alla ville ta avsked av mig eftersom jag inte skall komma ner nästa säsong. Jag blev verkligen överraskad och varm i hjärtat av detta. Vilka underbara vänner som jag har,  det kom nästan en liten tår i ögat.  Jag fick även en sång av tilldelad till mig. Det här var helt otroligt.  Jag är fortfarande tagen av detta. Jag älskar er alla.

Av Curt - 17 mars 2017 09:49

 

För sista gången den säsongen bjuder campingen sina gäster på Paella. Det var ett glatt gäng svenskar som intog lokalen tillsammans med tyskar och holländare. Det var hög stämmning bland gästerna. En liten efterfest i baren innan alla letade sig hen.


Av Curt - 10 mars 2017 18:54

 

Nu tar den här säsongen slut. När jag anlände i Oktober 2016 ordnade Jan och Lisa en välkomst fest för dom nyanlända och det var verkligen uppskattat. Nu tar säsongen slut och flera börja att ta ner förtält och vindskydd samt lagra dom i sina förråd. Lena och Lasse bjuder på på ett avskedsparty ute på gatan med champagne och musik. Musiken står som vanligt delar av Bolnuevo Boyz för, det bli hur trevligt som helst i strålande solsken och glada miner. Den övre bilden är från välkomstpartyt och den undre från avskedspartyt. Jag tackar er alla , ni är underbara.

 

  

Av Curt - 9 mars 2017 20:38

 

Middag på Restaurang Siena i Mazarron. Det är som vanligt Rune och Jane som anordnar detta. Den här gången är det för mig den sista träffen på Siena och jag tackar alla för dom åren jag har fått vara med. Maten var som vanligt utsökt för att inte tala om efterrätten. Vi samlades vid ett nytt vattenhål på hemfärden med solsken och värme, därefter äntrades bussen för färden tillbaka till Bolnuevo. Det blev en samling i socialen med ett par drinkar innan alla gick till sitt eget. Jag vill verkligen tacka alla som jag har umgåtts med under dom här 8 åren, det har varit underbart med trevliga tillställningar hos var och en. En del kommer jag att träffa igen och det ser jag fram emot. Sköt om er alla.

       

Av Curt - 4 mars 2017 22:56

 

Norrländska delikatesser äter vi då och då. Det har blivit surströmming några gånger och nu är det dags för Pitepalt med smör och lingonsylt , man brukar dricka mjölk till palt men nu är vi i Spanien och som seden bjuder så blir det vin, en del dricker öl och det går också bra. På bilden har en delfallit i paltcoma. Det blev en mycket trevlig eftermiddag med välsmakande palt och gott sällskap. Ett decimerat Bolnuevo Boyz spelade och sjöng.  Ett stort tack till arrangörerna.

       

Av Curt - 3 mars 2017 09:24

Ja festerna avlöser varandra. Nisse och Karin bjöd på middag på restaurang Americo. Jag åt lamracks och det var en höjdare, nu är jag inte längre orolig för att äta lamm. Det blev en mycket trevlig kväll som jag verkligen tackar för, inte bara god mat utan även trevligt sällskap


Presentation


Övervintrare i Spanien med husbil

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Curtan med Blogkeen
Följ Curtan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se